Follow my blog with Bloglovin
HjerneJeg er mildt sagt ikke sindssygt god til at huske navne, titler, præsidenter, ministre, hovedstader og den slags fakta, som er ret ok lige at kunne slynge ud i samtaler, så man ikke ligner en total idiot.

Jeg er blevet begavet med en anden slags hukommelse.

Jeg husker ansigter, mønstre i historien, stemninger, de store linjer, analyserne.

Det er desværre bare ikke den slags hukommelse, der giver super meget credit, når man skal shine i kloge samtaler. Så skal der altså nogle seriøse præsidentnavne og hovedstæder på bordet.

Men nu har jeg fundet løsningen. En metode der faktisk virker. Så til jer, er ligesom mig ikke trak den fotografiske hukommelse i DNA-lotteriet – her er redskabet, der kan skjule vores handicap:

Knyt en lille historie til alt fakta, du skal huske.

Fx glemmer jeg nu aldrig at Karen Hækkerup er justitsminister, Mette Frederiksen er beskæftigelsesminister, Dan Jørgensen er fødevarerminister, at Gunilla Bergstrøm har skrevet Alfons Åberg og ikke Gunilla Wolde som jo selvfølgelig har skrevet Lotte- og Totte bøgerne.

Jeg har nemlig knyttet en lille, åndsvag historie til det hele.

Fx Karen Hækkerup – en hæk er lidt ligesom en mur. En mur, som i et fængsel. Et fængsel som justit. Og tadaaaaa, så er sløjfen bundet: Justitsministeren!

Eller Dan Jørgensen. Dan Jørgensen har runde kinder. Han kan nok godt lide mad. Mad som i fødevarer. Som i fødevarerminister. Ta daaaa igen.

Så nu er jeg begyndt at lave en lille historie, hver gang jeg støder på et navn, en titel et land – anything, som jeg ved min analytiske hjerne med det samme frasorterer, fordi den har så f****** travlt med at se på perspektivet og de store linjer. Og så snart navnet, titlen etc. er placeret i min historie, sidder det fast, helt uden de store anstrengelser.

Så – til alle jer med de fotografiske hukommelser derude – værsgod, et billigt grin er tilladt og helt på sin plads.

Til jer andre, der ligesom mig er begavet med en hjerne, der ikke er sindssyg vild med detaljer som titler og navne – go with the brain. Giv den nu bare den historie, den så gerne vil have.

Facebookgoogle_pluspinterest