Månedens oplevelse: Hundeslædetur med børnene!

“Aaard den skider!”, hvinede alle 4 børn da bagerste slædehund i vores 8-spand febrilsk prøvede at sænke bagdelen og lave ‘nummer to’, mens den pga. de andre 7 hunde var tvunget til at holde farten på de ca 15 km i timen. Godt der ikke var vind den dag, for så havde vi fået hundepøller lige i hovedet allesammen!

 

“Kom så, hunde!”, råbte alle 4 børn, mens hundene skævede tilbage på os med deres lysende blå øjne , som om de tænkte – “seriøst, skal jeg parere ordrer for dem dér?”

På isen

Vores 8-spand på vej over den knirkende is med det smukke fjeld Åreskutan i baggrunden.

 

Vi havde booket hundeslædeturen hjemmefra som et afbræk på vores skiferie i Åre. Og som en fødselsdagsoverraskelse til Silas’ 12 års fødselsdag. Og vi havde glædet os så meget, at jeg faktisk var begyndt at tænke, at vi kun kunne blive skuffede.

 

Men det gjorde vi ikke!

Isa med hundene

Bjørg, Silas og Isa kæler og klapper de søde slædehunde. Alaskan Huskies er åbenbart noget helt andet end deres mere aggressive fætre sibirian Huskies.

 

Hundeslædeoplevelsen var alt det, vi havde drømt om – og mere til. De bidske slædehunde jeg havde forestillet mig, viste sig at være en flok kæleglade vovser – der er åbenbart stor forskel på Alaskan Husky og dens mere aggressive fætter Sibirian Husky- og børnene fik, med det samme vi kom, besked på at de endelig skulle kæle og klappe hundende, for det kunne de rigtig godt lide.

 

For vores 4 dyregale børn var tiden med at kæle med hundene lige så stor en oplevelse som selve slædeturen.

Fuld fart

Så kører vi! Fuld fart og jublen, da slæden starter.

 

Overraskelse nummer to: Vi skulle selv køre slæden! Ingen erfaren styrmand, Casper fik et kursus i bremsteknik og balance og så var han klar til at styre vores hunde. Og børnene og jeg sad på varme rensdyskind på den fine slæde og nød turen over den smukke, frosne sø.

 

Casper styrer

Casper styrer hundene efter et lynkursus.

 

Det altoverdøvende hylekor som hundende startede da de mærkede vi skulle afsted blev erstattet af fuldstændig stilhed, da slæderne nåede ud på isen. kun hundenes pusten og isens knirken kunne vi høre. Og mindstepigen Isabel på 6 måtte overgive sig til den dejlige stilhed og faldt for en kort stund i søvn.

 

Hundeslæde 2

Klar til start. Vi kan sidde alle 5 plus Casper bagpå på den fine slæde i træ. Vi sidder på rensdyrskind der varmer utrolig godt.

 

Halvanden time kørte vi med vores hundeslæde og tilbage til startstedet igen havde  hundeføreren Søren lavet bål, ristet pølser og brød og lavet varm kakao til os allesammen. Han havde endda bredt rensdyskind ud på bænke bygget af sne. Det kunne bare ikke være mere hundeslæde -agtigt!

 

Og så blev der nusset med hundende igen. Børnene havde hver fundet deres favorithund, som skulle tages afsked med. Og de har lige siden spurgt, hvornår vi kan komme tilbage til deres hunde igen.

 

Vi giver hundeslædetur i Åre 5 stjerner!

 

Blå øjne

Mange af hundene havde de smukkeste blå øjne.

Futter på poterne

Nogle hunde fik futter på, så de ikke skulle få is mellem trædepoterne.

Alle er klar

Hele banden er SÅ klar!

 

SÅDAN KAN DU FØLGE BLOGGEN

 • E-mail: Få en e-mail, hver gang et nyt blogindæg bliver postet. Tilmeld dig øverst på siden til højre.
 • Bloglovin: På Bloglovin.com kan du følge en masse spændende blogs, og få en samlet mail, når der er er nye indlæg, hos dem du følger. Du finder Et helt ualmindeligt liv på Bloglovin her
 • Instagram. Elsker du billeder, så er det måske Instagram, du følger mest med på. Find Et helt ualmindeligt liv på Instagram her.
Facebookgoogle_pluspinterest

← Previous post

Next post →

4 Comments

 1. Hej,

  Ny på jeres fine blog. Dejligt at finde nye blogs og kan se, vi deler samme interesse for udeliv.

  Hilsner fra Den Gl. Station

  • Rikke Berg

   Hej Stationsforstander – dejligt du fandt vores blog, og velkommen til 🙂 Jeg håber du vil følge med. Jeg har netop været forbi jeres skønne blog, som jeg helt sikkert skal følge. Hvad hedder I på Instagram, kan ikke finde jer der?
   Mange hilsner Rikke

 2. Ha ha! Godt vinden var med jer på denne tur. Sikke en fantastisk blog i har her. Det er altid sjov at læse om, hvordan andre klarer familielivet.

  • Rikke Berg

   Tusind tak Lars! 🙂 Og ja ret heldigt med vindretningen, ellers havde det muligvis været vores første og sidste hundeslædetur… 😉

Skriv et svar