Der er sket så meget over sommeren, at jeg ikke har fået blogget.

Til gengæld har jeg forsøgt at lave hurtige opdateringer på Instagram (dem kan du se her), så der er du også meget velkommen! Men bloggen er jo det, jeg elsker, så nu er det tid til en lille historie om en af de oplevelser, der gjorde allerstørst indtryk på mig denne sommer.

Da vi flyttede 3 uger i tipi. Alle 6. Uden strøm

Denne sommer købte vi en tipi, tog alle 4 børn under armen og tog til Sverige i 3 uger.

Herunder er vores tipi. Casper, som også er verdens ultimativt sejeste handyman lavede et lille læ til os af en pressening og nogle grene, så vi kunne sidde ude og spise, selv når regnen høvlede ned, og det gjorde den nu og da. Men at sidde under vores lille lætag i regn, mens vores fellow-teltbeboere løb rundt som våde høns i regnen var både enormt hyggeligt og sjovt.

Tipi-collage

Så – hvad skete der så på de 3 uger?

Ret hurtigt skete der det, at vores mobiler løb tør for strøm. Det gjorde børnenes iPads også. Og så vi anede ikke hvad klokken var.

Vi begyndte at gå i seng, når det var for mørkt til at se noget. Vi stod op, når vi vågnede (eller når solen var ved at koge os ud af teltet sådan ved 5.30-isch-tiden). Og vi lavede mad, når vi blev sultne. Tiden stoppede med at være en ramme for vores liv, og det var vanvittigt befriende.

Vi boede tæt

Vi talte med store bogstaver et par gange. Jeg gjorde måske et par gange mere end et par gange…

Vi fandt ud af, at vi har forskellige tolerencetærskeler.

Vi blev irriterede på hinanden som i “gider du godt flytte din fod fra mit øre?!”

Men vi blev også overraskede over, hvor fedt det var at bo så tæt sammen så længe. Hvor let børnene tilpassede sig og tog hensyn. Hvor hyggeligt det var, når Casper hver aften læste fælles godnathistorie. Hvor sjovt det var, når vi fiskede Isabel ind i teltet om morgenen med våde tæer, fordi hun var rullet under teltdugen i løbet af natten.

Vi fangede månen

Den-nat-vi-fangede-månen

Vi lærte at “There is no ‘I’ in team”

Vi lærte børnene, at opvasken faktisk ikke bliver ren ved et trylleslag. Jeg ved det, man skulle tro det, men nej…

Her er opvaske-teamet på vej tilbage fra opvasketjans. Efter et par uger, hvor de ivrigt trænede deres evner udi argumentationens fine kunst, overgav de sig og blev det hårdeste opvasketeam.

Opvask

Vi forsøgte at lære sunde ting om økonomi og den slags…

Vi brugte en hel dag på at lave vores egne hestesko-stylter, som vi havde set i en gårdbutik, men som var meget dyre. Så vi tænkte, at børnene skulle lære lidt om at spare og bruge pengene rigtigt og sådan nogle sunde og vigtige ting. Det var mega sjovt. En hel dag. Og så brugte de aldrig de stylter igen.

Hestesko

Vi hjalp de stakkels dyr i nød!

Vi syede lægetasker af gamle viskestykker til lægeurter. Og sugede den sidste strøm fra mobilen, så vi kunne google, hvilke urter vi skulle finde til de alle patienterne på det kommende dyrehospital.

Laegetasker

Der var fri leg

Vi havde lange rolige morgener, hvor læsehesten læste bøger, fodbolddrengen trænede tricks, krea-pigerne samlede ting og forvandlede det til vigtige opfindelser som en vagtrobot, eller hvor Schleich-dyrene kom på timelange ekspeditioner i naturen. Slappe-af-collage

Sådan var livet i 3 uger i nærheden af vores tipi, som uden tvivl vil være vores tro følgesvend de næste mange år.

Men vi var selvfølgelig ikke kun i nærheden af vores tipi i 3 uger. Det var en sommer med en MILLIARD (mindst) andre oplevelser, som jeg ikke vil skrive om denne gang, men som jeg lover kommer på et andet tidspunkt.

Men 3 uger i tipi – det får en klar anbefaling herfra!

 

MÅSKE VIL DU OGSÅ LÆSE: Hundeslædetur med børnene!

SÅDAN KAN DU FØLGE BLOGGEN

  • E-mail: Få en e-mail, hver gang et nyt blogindæg bliver postet. Tilmeld dig øverst på siden til højre.
  • Facebook: Følg bloggen via Facebook her
  • Instagram. Find Et helt ualmindeligt liv på Instagram her.
  • Bloglovin: På Bloglovin.com kan du følge en masse spændende blogs, og få en samlet mail, når der er er nye indlæg, hos dem du følger. Du finder Et helt ualmindeligt liv på Bloglovin her

 

Facebookgoogle_pluspinterest