Svaret er: Indoktriner dem! Børnene altså.

For noget tid siden læste jeg indlægget “At nå røv og nøgler” på Far uden filter’s blog.Om hvor svært det er at nå alt det sjove man gerne selv vil, når man har små børn. Fordi alt hvad man gør for sig selv, jo er tid væk fra børnene.

Og det fik mig til at tænke på, at jeg egentlig helt uforskyldt med tiden har fået arrangeret det ret smart! Så smart, så jeg i dag kan få lov at bruge rigtig meget tid, på en af mine store lidenskaber, rdning. Jeg har videregivet min egen hobby til mine børn.

Eller – faktisk har jeg ikke videregivet min hobby, og jeg er absolut ikke fortaler for at indoktrinere sine børn. Jeg prøvede faktisk længe at holde mine børn fra ridning (mere om det i indlægget Sådan starter alle vores lørdage – og det giver så mget ro). Men de insisterede. Først den store og så den lille.

Og så for nogle uger siden gik det op for mig, at de nu er så vilde med at være på rideskolen, og lige pludselig er de også så store, at jeg kan stole på, at de kan modtage en besked, og kan holde en aftale, og selv kan finde ud på toilettet, og ikke får et hysterisk anfald, hvis de ikke får aftensmad kl 18.

Så jeg spurgte, om de havde lyst til at tage med MIG til ridning. Hver onsdag aften.

Det ville de VILDT gerne.

Så nu har vi ridelørdag OG rideonsdag sammen. Ridelørdag, hvor vi først hjælpes af med at gøre lille nuttede Laban klar til Isabels ridetime kl 9. Så får mor en times mor-motion, som Isabel og jeg kalder det, når jeg tonser rundt i ridehallen med Laban og Isabel.

Kl 10 er det Pascalines tur, og da hun efterhånden en erfaren rytter med 5 år på bagen, kan jeg nu tage mig en kop velfortjent kaffe, nyde synet af alle de skønne små ponyer og ryttere, drømme tilbage til min egen ridebarndom og komme med irriterende mor-råd til Pascaline, hver gang hun kommer forbi:

“Kig op. Læn dig tilbage. Hælene ned. Driv nu den pony frem, Pascaline!”

Jesus, hvor er jeg irriterende. Jeg lyder fuldstændig som min egen mor!

Og onsdag er det nu min tur. Pigerne hjælper med at strigle, rense hove og sadle op, og, så hygger de i staldene eller ridehallen, mens jeg rider på Røde Daisy.

I denne weekend var børnene til ridestævne, og jeg svømmede hen i barndomsminder fra alle stævnerne i min egen barndom.

Det holder max at indoktrinere sine børn med sin egen hobby!

DSC_3089

DSC_3018

DSC_3026

DSC_3045

DSC_3075

IMG_8299

 

MÅSKE VIL DU OGSÅ LÆSE: EN BLODMÅNENAT (Nogle gange skal man skide på sengetider)

 

SÅDAN KAN DU FØLGE BLOGGEN

  • E-mail: Få en e-mail, hver gang et nyt blogindæg bliver postet. Tilmeld dig øverst på siden til højre.
  • Facebook: Følg bloggen via Facebook her
  • Instagram. Find Et helt ualmindeligt liv på Instagram her.
  • Bloglovin: På Bloglovin.com kan du følge en masse spændende blogs, og få en samlet mail, når der er er nye indlæg, hos dem du følger. Du finder Et helt ualmindeligt liv på Bloglovin her
Facebookgoogle_pluspinterest